2008.09.18. 11:57 szelessav

Az NHH megelégelte, hogy "kezelhetetlen" a szolgáltatóváltás folyamata, és sikerült megegyeznie a legnagyobbakkal, hogy ezentúl 11 napra rövidítik a korábbi 40, sőt esetenkét 60 napról. Így talán közelebb kerülünk az európai átlaghoz.

 

Márton György, a Hivatal szóvivője elmondta, hogy a korábbi kétkapus-elengedőnyilatkozatos-kijárós módszer helyett immár egykapus ügyintézés lesz a rendszerhez csatlakozó szolgáltatóknál (eddig 23 ADSL-szolgáltató írta alá a nyilatkozatot). Az ügyfélnek – ahogy a mobilszámhordozásnál – elég lesz az új szolgáltatót felkeresnie, aki elintézi helyette a váltást, feltéve, hogy nincs érvényben lévő hűségszerződése vagy tartozása. Korábban ugyanis az NHH szerint a szolgáltatók igyekeztek elhúzni az elengedő nyilatkozat kiadását, amivel a távozni kívánók 56 százalékát sikeresen vissza is tudták tartani. Mostantól talán másképp lesz, ami az NHH szerint lendíthet a piaci versenyen is, és összességében mindenkinek jobb lesz.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr37730886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása